foto10Firma Basten heeft een prachtige vestiging aan de Pannekoeksestraat op nummer 4 in Horssen. Het bedrijf is opgericht in 1964.

Per 1 januari 2001 wordt het bedrijf geleidt door Otto Basten, tot deze tijd werkten vader en zoon samen in een vof, die samen met 20 medewerkers (personeelsleden in bezit van VCA-I en sinds november 2001 is het bedrijf VCA* certificeerd) hun werk doen voor hoofdzakelijk gemeenten en nutsbedrijven.

Vader Basten startte zijn bedrijf aan de Neersteindsestraat in Horssen met een tractor met daarop een hydraulische kraan gebouwd. Hij ontving zijn eerste opdracht van het Polderdistrict Groot Maas & Waal voor het reinigen en uitdiepen van watergangen. Lang werkte Ben Basten voor hetzelfde Polderdistrict. Later aangevuld met twee à drie medewerkers. De echte groei van het bedrijf begon eigenlijk eind jaren tachtig en beginjaren negentig. Zoon Otto kwam in het bedrijf en ze startten een v.o.f. Langzaam maar zeker kwamen er meer opdrachtgevers bij, zoals het Waterleidingbedrijf Gelderland. Het werk moest worden uitgevoerd en daarmee groeide zowel het machinepark als ook het aantal medewerkers.

Het pand aan de Neersteindsestraat werd al snel te klein en daarom moest gezocht worden naar een andere locatie om ook alle machines te kunnen herbergen. Een geschikte locatie werd gevonden aan de Pannekoeksestraat, eveneens in Horssen. Er werd nieuwbouw gepleegd en ook zoon Otto Basten vestigde zich daar. De nutsbedrijven gingen steeds meer samenwerken met als gevolg, dat in plaats van steeds weer smalle sleuven graven, een grote sleuf gegraven moet worden om alle nutsleidingen in te kunnen leggen. Basten heeft met het vakkundig uitvoeren van zijn werkzaamheden bij de Nutsbedrijven en aannemers in deze bedrijfstak een goede naam opgebouwd en is inmiddels al een begrip geworden.

332x121-images-stories-profiel-foto1 162x120-images-stories-profiel-foto11